tirsdag den 14. december 2010

Rodfrugterne

Er det noget bedre end at få serveret rodfrugter i denne kolde tid? Det synes vi herhjemme ikke der er.

Desværre er der mange danskere som ikke ved hvad de skal stille op med de ellers så lækre og indbydende rodfrugter. Kartoflen kan vi alle finde ud af bruge, om ikke andet som pomfritter.
Men hvad med rødbeder? Pastinak? Kan man lave noget spændene med disse samt med vores klassiker guleroden?

JA!
Herhjemme har jeg lavet min helt egen klassiker. Bagte rodfrugter med kylling. Det er så nemt at lave at det i en travl hverdag sagtens kan lade sig gøre at få de lækre og meget sunde rodfrugter ind på spisebordet og hvem kan ikke lide kylling? De fleste børn kan i hvert falde.

Du skal bruge:
Rødbeder
Kartofler
Gulerod
Pastinak
Citron
Hvidløg
1 Hel kylling
Timian
Oliven olie
Himalaya salt
Skræl alle rodfrugterne og skær dem i stave. Tag det antal rodfrugter som passer til antal personer i er. Vi plejer at lave til 2 dage til 2 personer med 1 hel kylling.
Alle rodfrugterne ligges i et ildfast fad med høj kant. Drys med timian og salt og slut af med en omgang oliven olie. Lig et helt hvidløg ved. Det er lige til at smutte ud af skrællen når det er bagt og smager fantastisk.
til slut skærer du kyllingen ud i stykker som nu passer dig. Jeg deler den i 4 dele. Men den kan også deles i 2 eller 8 dele. Lig kyllingen oven på rodfrugterne. Hældt oliven olie over den, samt pres citronen. Drys med timian og salt.

Bag det hele i ovnen i 60 minutter ved 200grader.

Så der ellers serveret. I mens retten hygger sig i ovnen kan man jo altid rydde op, støvsuge, gå i bad eller foretage noget andet som man skal have gjort.

Hvis i prøver retten må i meget gerne melde tilbage hvad i synes om den.

2 kommentarer: