søndag den 24. april 2011

Stofbind - Derfor!

Tænker du på gamle dage ala klinkevalsen? Strikkede uldne bind som svampe? Tænker du at det er da håbløst gammeldags?

Så tro om igen! Stofbind er ultra moderne. Lækkert og godt for miljøet. Samtidig er det genialt til dig som har problemer med kløe, eksem, varme, og ellers bare er irriteret over af have bind på hver måned.

Da jeg først læst om stofbind, efter at have læst om stofbleer, tænkte jeg: ”Der sætter jeg grænsen! Det er for ulækkert”

Men jeg er af natur nysgerrig og eksperimenterende. Så selvfølgelig skulle stofbind også prøves.

Jeg skaffede mig lidt forskellige fra forskellige mærker. For det er dumt at basere hele sin oplevelse på et enkelt mærke.

Trods min skepsis er jeg imponeret! Jeg er typen som hader engangsbind. Jeg har faktisk altid brug Tampax eller O.B eller Diva Cup. Engangsbind er varme. Især man er meget fysisk aktiv. Engangbind giver kløe, om sommeren kan det give varmeeksem. Tamponer mm er uhensigtsmæssigt da der virkelig danner sig mange bakterier omkring sådan en. Det anbefales også når man bruger tampon mm. At man 1 gang dagligt benytter et bind. Det har jeg bare ALDRIG kunne. Så meget har jeg afskyet af have bind på.

Før jeg fødte frygtede jeg de mange uger med bind. Engangsbind i trussen i op til 6-8 uger. Det var en uudholdelig tanke for mig!

Men allerede efter 1 dag med stofbind var jeg overbevidst! Jeg var blevet syet 2 sting efter min fødsel. Allerede 1 dag efter jeg skiftede engangsbindet ud med stof gjorde det mindre ondt. 3 dage efter var smerterne fuldstændig forsvundet. Jordemoderen var imponeret over hvor hurtigt det var helet. Da jeg fortalte hende om stofbindet blev hun overrasket. Men sagde at det jo var fuldstændig genialt. Især efter en fødsel hvor man er blevet syet og kan have en rift. Der er jo meget luft til såret og det fremmer helings processen. Det heler ikke bare hurtigere. Det giver et pænere (Hvilken kvinde er ikke interesseret i at noget down-there kommer til at se pænt ud?) resultat og risikoen for infektion er væsentligt lavere, da temperaturen ved brug af stofbind er lavere end ved engangsbind.

En enkelt nat havde jeg ikke flere stofbind på hylden og jeg måtte tage et engangsbind på en nat. Hvilken rædselsfuld nat! Det var varmt, fugtigt og bare en ekstrem ubehagelig oplevelse at have sådan et papirsbind på igen. Det er utroligt så hurtigt man vender sig til komforten som følger med stofbind.

Stofbind smides efter brug i en wetbag som smides i vaskemaskinen også vasker du dem på 60 eller 90 grader. De kan sagtens vaskes sammen med håndklæder og klude. Bruger du stofbleer så vasker du dem sammen med stofbleerne.

Jeg har hørt folk have prøvet stofbleer som har erfaret det ikke fungerede for dem. Men jeg har endnu ikke hørt om en kvinde som er gået tilbage på engangsbind efter hun har prøvet med stof. Ikke en eneste!


Ud over lækkerhedsfaktoren så er der det miljømæssige perspektiv. Engangsbind er lavet af det samme som engangsbleer. Det er noget værre miljøsvineri. Dertil kan engangsbind indeholde parfume.

Svineri?
“Hvert år bliver over 45 billioner hygiejnebind bortkastet et eller andet sted! Placeret ende til ende, ville de række hele vejen op til solen, og hvis man skulle putte dem i jorden, ville det være nødvendigt med et hul, som skulle være cirka 10 meter dybt og cirka 10 meter bredt. De fleste hygiejnebind og intime vådservietter er fyldt med syntetiske materialer såsom plastik, som det tager jorden op til flere hundrede år at nedbryde.” Citat fra Naturoghelse.dk


Hvem ville ikke gerne have sådanne i sine trusser?

Her kan du købe dine stofbind:

Funkjogging
RumpEtte
Wee Notions

Luxury Moon
Sjøgreen
Cloth indulgence

Her kan du få vejledning omkring stofbind:

Slyngebarn

9 kommentarer:

 1. Hej. Har fundet frem til din blog via Ungmor.dk.

  Jeg er blevet en del nysgerrig omkring stofbind til kvinder/mor.

  Vil lige høre hvad du gør når du har brugt bindet? Smider du det direkte i vaskemaskinen? eller skyller du det først? Kan du ikke fortælle lidt om det?

  Hilsen Eva

  SvarSlet
 2. Hej Eva

  Stofbind er fantastiske!

  Når jeg har brugt et bind skyller jeg det i koldt vand og smider det ned i wetbaggen til stofbleerne. Men hvis man ikke bruger stofbleer har man bare en wetbag som man smider sine bind i og den vender man så på vragen ind i vaskemaskinen.

  Er man ude har man en lille wetbag med i tasken som man ligger brugte bind i.

  Sig endelig til hvis du vil vide mere

  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 3. Mange tak for dine svar :-)

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på om sådan en wetbag så ikke lugter en del?
  Og er blodet nemt at få?
  Nu har jeg ingen børn (endnu) så det vil kun være bind til mig jeg skulle bruge lige pt. Men kan godt lide tanken om at det er naturligt, blødt og lækkert, i stedet for det materiale engangs bind/bleer er lavet af.

  SvarSlet
 4. Jeg har lige et spørgsmål mere, hvis det er okay?

  Du skriver du har indkøbt forskellige slags/mærker for at afprøve dem. Kan du sige noget om hvilket/hvilke mærker du bedst kan lide og hvorfor?

  SvarSlet
 5. Hej Eva

  jeg ved ikke om du tænker at en pose med bind ville komme til at lugte sådan lidt sødligt som man kender fra engangsbind?
  i så fald kan du være helt rolig. Stofbind lugter nemlig overhovedet ikke af noget som helst. Engangsbind lugter fordi blodet kommer i kontakt med de kemiske stoffer som er i engangsbind. Altså det absorberende lag som indkapsler blodet. Det er dette som får både bind og bleer til at lugte sødligt når de står i en spand.
  Men hverken stofbind eller bleer lugter af noget (Stofbleerne kan dog godt lugte af bæ, hvilket ikke er så underligt, hvis der er lavet bæ i dem)

  Mine favorit bind er dem fra Funkjogging. Der skal man være ultra hurtig for at få fat på dem. Meld dig ind på facebook og tilmeld dig nyhedsbrevet på funkjogging.dk. Det samme med RumpEtte. Det er samme kvalitet. Der er kun farver der adskiller de 2 mærker. du kan læse om hvad deres bind er lavet af på hjemmesiderne.
  Hvis man ikke er heldig ved Funkjogging eller RumpEtte, så er wee Notion mit 3. valg. Jeg vil dog anbefale man ved bestilling skriver man godt vil have fleece bagside, i stedet for PUL. Det er meget mere lækkert...

  Jeg har endda fået lokket min mor til at prøve stofbind og hun har også været positiv. Min svigerinde skal også prøve det (når jeg får bestilt nogle til hende) og min veninde er også med på ideen. Stofbind er fremtiden, så spring ud i det. Du vil ikke fortryde det. Det er ikke spor besværligt. Du vasker dem bare sammen karklude og håndklæder på 60-70grader.

  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 6. Hej Camilla.

  Tusinde tak for dit gode og lange svar :-) Dejligt du gider give dig tid til at svare mig. Jeg er blevet så interesseret i stofbind at jeg i dag har været ude at købe lidt ind og har her til aften syet et trusseindlæg til mig selv.

  Det er bare blevet super godt og flot (i forhold til jeg ikke syr ret meget eller har prøvet at sy et bind/trusseindlæg før)
  - Jeg har taget det på og det føles skønt!!!!

  Jeg vil gerne sende dig billeder (hvis du altså vil se?) men det ville kræve jeg fik din e-mail?

  Hilsen

  Eva

  SvarSlet
 7. Hej Eva

  Hvor lyder det spændende!

  Her er min Email: frk.moderne@gmail.com

  SvarSlet
 8. Hej Camilla.

  Jeg ville bare høre om du modtog min e-mail med billederne forleden dag?

  Hilsen
  Eva

  SvarSlet