fredag den 24. juni 2011

Tarmbakterier på glas

Jeg er ved at blive lidt af en helsefreak. Jeg har nok altid været det. Men jeg er blevet så meget klogere med tiden.

Det seneste som jeg har undersøgt grundigt er probiotika. Min søn startede sit liv med ondt i maven. Det gav skrig og skrål, forstoppelse og et barn som ikke kunne koncentrere sig om at spise ved mig. Jeg måtte finde på noget at gøre!

Så fik jeg anbefalet Bio-Gaia. Probiotiske dråber som er godkendt til børn fra 2 ugers alderen. Det fik min søn så og han mave fik det bedre. Så var alle glade igen.

Derud over opdagede jeg i mit eget lille studie om probiotika at det kan nedsætte risikoen for allergi og at børn som dagligt for probiotika har færre sygedage, er syge i kortere tid og sjældnere behandles med antibiotika. Det ville da være fantastisk at slippe for snot næser og det der er værre!

Probiotika er kort sagt tarmbakterier - af den venlige slags. I vores fordøjelsessystem findes der ca.
100.000.000.000.000 - hundredetusinde milliarder bakterier - fordelt på 400 forskellige slags. Disse bakterier beskytter os mod andre bakterier vi bla.får igennem vores kost.
Bakterierne er også med til at skabe den rette PH-værdi i fordøjelsessystemet. Det er vigtigt at have en lav PH-værdi da det hæmmer væksten af skadelige mikroorganismer som kan gøre os syge.

Det er vigtigt at børn født ved kejsersnit får et tilskud af probiotika da de ikke får et naturligt "skud" tarmbakterier på deres vej ud. Flaskebørn har også et behov for tilskud af probiotika da der ikke er tilsat probiotika i modermælkserstatninger. Børn som ammes kan også have gavn af et tilskud da mængden af probiotika i modermælken svinger meget.

Personligt bruger jeg Udo's Choice 0-5år ½ tsk dagligt i en flaske.

Måske kan man ikke umidelbart se nogen forskel på sit barn. Men der vil helt sikkert foregå en masse arbejde i maven som vi ikke kan se og på lang sigt vil snotnæserne være mindre.

Probiotika stammer fra græsk og er af betydning "For livet".

Kilder:
http://pediatrics.aappublications.org/content/124/2/e172.abstract

http://videnskab.dk/

http://rebeccapersson.com/

http://www.sund-forskning.dk/Ingen kommentarer:

Send en kommentar